Köparinformation

Information om fastighet och förening till dig som köpare eller mäklare av bostadsrätt.
inedal13Fastigheten Inedal 13 ligger i hörnan Inedalsgatan/Flemingatan på Kungsholmen, Stockholm, nära Fridhemsplan.

Utbudet med butiker och service är stort. I närmsta kvarteren finns Västermalmsgallerian, flertal mataffärer, förskolor, grundskolor, många restauranger samt hotell. St Eriks ögonsjukhus & St Görans sjukhus ligger också nära.

Promenadstråk och strövområden finns det gott om i närområdet. Kronobergsparken, Karlbergs slott och Rålambshovsparken är några exempel. En promenad längs Kungsholms strand ner till City tar 15 minuter.

Kommunikationer är nära. Fridhemsplans tunnelbanestation (grön och blå linje) och stambusslinje 1, 3 & 4  är bara ett kvarter bort och Karlbergs station med pendeltåg ligger inom 10 min gångväg.

Fastigheten

Fastigheten byggdes år 1885 och består av 30 lägenheter med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt och innefattar adresserna Inedalsgatan 7, Fleminggatan 36 och Fleminggatan 36A.

Samtliga uppgångar har hiss och vindsplanet är bebyggt med lägenheter. I källarplanet finns lägenhetsförråd och en lokal (300 m²) som upplåtes med hyresrätt.

Uppvärmning – Fjärrvärme (ingår i månadsavgiften)

Vatten – Kallt och varmt vatten (ingår i månadsavgiften)

Elektricitet – Varje lägenhet har sin egen elmätare vilken avläses på distans (av Fortum som är nätleverantör). Varje lägenhet betalar för sin egen elförbrukning och kan själv välja elhandelsleverantör.

Kabel-TV – Anslutning till kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet svarar för sina egna abonnemang. För utbud och aktuella priser, se http://www.comhem.se/

Internet – Bredband 100/100 Mbit från Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Innergård – En stor gård med tillgång till utemöbler finns. Gemensam grill finns att tillgå. Gården delas med grannföreningen Inedal 16.

Källarförråd – Ett källarförråd per lägenhet finns.

Tvättstuga – Tvättstugan ligger i fastigheten över gården (hyres av grannföreningen Inedal 16). Den är utrustad med fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp, torkrum samt mangel och mattvättmaskin.

Sopor – Vanligt hushållsavfall lämnas i soprummet med dörr från gården. Tidningar och förpackningar av glas, kartong, metall och plast lämnas på återvinningsstationer (närmaste på Polhemsgatan vid St Eriks gymnasium).

Städning – Trapphus städas (på föreningens bekostnad) av en städfirma en gång per vecka.

Barnvagnar – kan ställas i barnvagnsförrådet med ingång från gården.

Cyklar – kan parkeras och inne på gården i cykelställ. Mopeder parkeras på gatan.

Bilparkering – bil kan parkeras på gatan eller i olika närliggande garage mot avgift. Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man få tillstånd för boendeparkering på gatan till en lägre avgift. Tillståndet är gratis och priset för boendeparkeringen är numera ca 800 kr/månad eller 60 kr/dag. Ansökas görs hos Stockholms Stad –  stockholm.se/boendeparkering.

Motorcykel kan parkeras avgiftsfritt på gatan på avsedda motorcykelparkeringar.

Garage för gästparkering mot avgift finns på Kronobergsgatan. Dessutom finns flertal privata garage inom kvarteret där man kan ansöka om fast plats att hyra.

Underhåll och renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig till 2018.

Större åtgärder gjorda under senare år:

• 2014 Installation av gruppaccess bredband till samtliga lägenheter.
    2013 OVK-besiktning och justering av ventilation
  • 2011 Byte av termostater i samtliga element
  • 2009 Eget värmesystem (tidigare delat med grannförening Inedal 16)
  • 2006 Nyinstallationer av hissar (i samband med bygge av vindslägenheter)
  • 2006 Omläggning av tak (i samband med bygge av vindslägenheter)
  • 2006 Omputsning av fasad mot gatan
  • 2005 Nya balkonger
  • 2004 Målning av fönster
  • 2002 Nytt gårdsbjälklag
  • 1977 Elstammar byte
  • 1977 Rörstammar byte

Planerade kommande projekt är:

• Upprustning av trapphus
  • Renovering av innergård (i samarbete med Inedal 16).

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning – SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Tekniska förvaltning – BK Fastighetsservice AB

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och överskottet går huvudsakligen till amorteringar, 2013 amorterades lån med 735 300 kr. Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Inga avgiftsändringar är planerade. När förutsättningar finns tillämpas en avgiftsfri månad. Föreningen är frivilligt momsregistrerad avseende verksamhetslokaler.

Överlåtelser

Ansökan om inträde i föreningen måste göras vid överlåtelse. Föreningens hantering av överlåtelser kan behöva 4-6 veckor.

Inflyttning kan ske när inträde för ny medlem – och utträde för tidigare medlem – beviljats av styrelsen på styrelsemöte. Endast fysisk person kan godkännas som köpare (dvs ej juridisk person).

Överlåtelseavgift – Tas ut med 2.0% av prisbasbeloppet. Betalas av köparen innan medlemskap godkännes. Prisbasbeloppet för 2014 är 44 400 kronor.

Pantsättningsavgift – Tas ut med 1% av prisbasbeloppet. Betalas av pantsättaren.